Preskocit navigáciu

Make A Wish Fun Run 2022


Make A Wish Fun Run 2022 Po dvojročnej prestávke sa v dňoch 20. - 21. mája 2022 v priestoroch Najvyššieho veliteľstva spojeneckých síl v Európe (SHAPE) uskutočnilo charitatívno-športové podujatie s názvom „Make A Wish Fun Run 2022“. S cieľom podporiť dobrú myšlienku, prejaviť solidaritu odkázaným na pomoc a podať čo najlepší športový výkon, sa s nadšením do akcie zapojili všetci príslušníci slovenskej komunity pôsobiaci v SHAPE a posily zo Stálej delegácie pri NATO v Bruseli.

Medzi najvýznamnejších hostí, ktorí tento rok posilnili tím „SLOVAKIA“ patril veľvyslanec Slovenskej republiky pri NATO Peter Bátor s rodinou. Popri zbierke finančných prostriedkov bolo hlavnou myšlienkou udržať štafetový kolík v pohybe po dobu 24 hodín bez prestávky. Výsledkom spoločného úsilia bolo 697 ubehnutých kôl v celkovej dĺžke 278,8 km, čo zaradilo tím „SLOVAKIA“ na 7. miesto zo všetkých 48 zúčastnených tímov.

Veľký obdiv a uznanie si zaslúžia naše deti, ktoré neúnavne, niekoľko hodín, štafetovým spôsobom šprintovali po dráhe a „naháňali počet odbehnutých koliesok". Významnú úlohu zohrali aj naše nežnejšie polovičky, ktoré okrem športového nasadenia, podali prvotriedny výkon pri príprave chutného a výdatného občerstvenia.

Celkovo sa v prospech nadácie „Make A Wish“ tento rok organizátorom podujatia aj za prispenia Slovenskej komunity podarilo vyzbierať viac ako 49.000 EUR. Vedúci úradu národného vojenského predstaviteľa pri SHAPE generálmajor Miroslav LORINC a kapitán slovenského tímu plk. Miroslav GARDLO, vyjadrili veľkú vďaku všetkým zúčastneným a skonštatovali, že prejav solidarity a empatie sú dôležitou súčasťou nášho spoločenského života.

Športu zdar!

MaWfotoMaWfoto

Autor: mjr. SOPKO Marek - Dátum: 20.05.2022
Čítanosť: 2326
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share